Creative Learning Space De Leerboom Halle / BRUT Architecture and Urban Design

0

Creative Learning Space De Leerboom Halle / BRUT Architecture and Urban Design

©Steven Neyrinck©Steven Neyrinck©Steven Neyrinck©Steven Neyrinck+ 20

©Steven Neyrinck
©Steven Neyrinck

Text description provided by the architects. This project gives the existing school campus a new appearance on the street. By positioning the new volume perpendicular to the street, the campus opens up to the surrounding neighborhood. In addition, this configuration minimizes the impact of the new volume on the streetscape.

©Steven Neyrinck
©Steven Neyrinck

A new and spacious cycle and pedestrian path along the building creates a new address for the primary school and the campus. This secure entrance will be further emphasized by an enhanced street profile.

©Steven Neyrinck
©Steven Neyrinck

The building is organized in a simple and functional way with three floors each containing four classrooms. The compact footprint leaves room for a must-have outdoor play area. On the north facade, groups of four classrooms are organized as well as a spacious circulation.

Ground floor plan
Ground floor plan

This hallway functions as a meeting space and breakout room that opens up opportunities for creative learning. In this way, the boundaries between the different classes are truly broken down and meetings between students are encouraged.

©Steven Neyrinck
©Steven Neyrinck
©Steven Neyrinck
©Steven Neyrinck
©Steven Neyrinck
©Steven Neyrinck

The glass roof on the south facade connects the dining room and the double-height multi-purpose room with the administration on the first floor. An outdoor classroom at the top of the glass roof forms a central meeting area between the 3 floors of the new building. An eye-catching staircase connects the various outdoor spaces and the school in one continuous creative learning experience.

©Steven Neyrinck
©Steven Neyrinck

Share.

Comments are closed.