Building 83 Interior architecture / Bora Architects

0

Building 83 Interior architecture / Bora Architects

© Brian Smale© Brian Smale© Brian Smale© Brian Smale+ 24

© Brian Smale
© Brian Smale

Text description provided by the architects. Designed as a motor to stimulate creativity and spark new ideas, Building 83 brings together 1,200 users from 14 different work wings spread over 4 floors and 300,000 square feet. Working within an existing core and shell designed by ZGF, our company has redesigned the typical central atrium surrounded by corridors into an active, meaning-rich hub that activates the brain, spurs innovation, and increases power. human interaction.

© Brian Smale
© Brian Smale

In the lobby of the building, a sound art piece titled “Elements” by Portland artist Ethan Rose greets occupants and guests. The ever-changing musical composition is generated by software that interprets real-time data collected by a weather station on the roof of the building. An all-white wavy white aluminum gate marks the transition from the lobby to the heart of the building, casting dynamic shadow patterns and focusing the view on the four-story central atrium. Here, an espresso bar and cafe anchor the ground floor as well as a boardroom that allows large gatherings to sprawl out into the space, ensuring a constant buzz of activity.

© Brian Smale
© Brian Smale

Informal meeting and leisure spaces line the upper floors, creating a sense of community and allowing the exchange of ideas to flourish. Hovering over the edge of the atrium, glass conference rooms and working balconies reveal the activities inside while providing views of the bustle below. The Continuum, a custom-designed textured wood screen from recycled oak, traverses the walls and ceilings of the atrium, bringing warmth to the volume, filtering light from a large skylight and creating a visible banner. connectivity.

© Brian Smale
© Brian Smale
© Brian Smale
© Brian Smale

Throughout the B83, custom elements add depth to the design. A 30-foot wall of wine bottles inspired by Washington’s wine industry forms the backdrop for a HUB, one of the building’s informal lounges. Over 650 wine bottles attached to purpose-carved wood panels in a grid pattern filter natural light, projecting dance patterns across the space.

First floor plan
First floor plan
Atrium section
Atrium section

In the third-floor HUB, the ceiling references old-fashioned technology with 6,000 standard fabric cable cords and outlet covers threaded over perforated plywood panels. The pattern of cables and outlets creates interest at the ceiling level, and the cable strands that extend to the floor provide subtle dividers for living room spaces.

© Brian Smale
© Brian Smale

Unique graphics instill a sense of belonging to each working wing and serve as a guide between them. Taken from images of the four natural elements (air, earth, fire, water), these floor-to-ceiling designs also match Microsoft brand colors.

© Brian Smale
© Brian Smale

Throughout the building, employees enjoy the view of the outside world, the view of the majestic Cascade Mountains, and the sheer pleasure of watching the weather change. The campus’s first formal outdoor conference room is Wi-Fi enabled, covered, bookable, and heated for year-round use, serving as a model for future projects.

© Brian Smale
© Brian Smale

Share.

Comments are closed.